Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Pieter Klok

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Pieter Klok

We hebben het over Piet Paulusma, want aan zijn naam hangt een hoog prijskaartje. Bekend geworden is namelijk dat Paulusma niet het weer gaat presenteren bij Omroep Max. Arno Kantelberg vraagt zich af of Jan Slagter gewoon zuinig is, of dat Paulusma een dure functionaris is. 

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Pieter Klok en Spraakmaker Sander de Kramer.

Ook hebben we het over Forum voor Democratie. Het is namelijk onrustig binnen die partij. Pieter Klok ziet een Koningsdrama.

Verder hebben we het over Robert Jensen. De honderdduizend kijkers van de talkshow Jensen werden eergisteravond laat verrast: ze keken naar de laatste uitzending, RTL heeft de stekker uit het programma getrokken. Daarmee verdwijnt dus ook zijn uitgesproken rechtse geluid. De NPO moet dat gat opvullen, zeggen Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens en tv-commentator Ron Vergouwen. Wat vinden onze mediakenners? Mist het rechts geluid op de Nederlandse televisie?Ook hebben we het over ‘Kassa!’. Dat BNN-VARA programma Kassa heeft budgetsupermarkten vergeleken en stelt dat Aldi de duurste is. Maar dat is appels met peren vergelijken, vindt Aldi. Die lijstjes van Kassa kijken alleen naar geld, terwijl de producten helemaal niet hetzelfde zijn. De kwaliteit is anders, de manier waarop de producten tot stand zijn gekomen… het is onvergelijkbaar vindt Aldi die nu met grote advertenties uithaalt naar het televisieprogramma. Heeft Aldi een punt?

Tot slot hebben we het over het verhaal van de Volkskrant en EenVandaag over een Tweede Kamerlid voor de PVV die het niet zo nauw neemt met zijn verblijfskostenvergoeding. Graus beweert dat hij in Heerlen woont en vangt daarom meer dan 1800 euro per maand aan vergoeding, bovenop zijn salaris. In werkelijkheid zou hij gewoon in Voorburg wonen. De Volkskrant kwam tot dit verhaal dankzij de samenwerking met EenVandaag. Wat opvalt is het verschil in stijl van de berichtgeving. De een is redelijk terughoudend, de ander gaat er vol in. Hoe is dit verschil te verklaren?