Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Ajouad el Miloudi

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Ajouad el Miloudi

Aan tafel zitten Paul Römer, Ajouad el Miloudi en Spraakmaker is Karim Amghar.

El Miloudi zijn mediamoment gaat over Ajax. De club won gisteren voor het eerst in lange tijd. Het was de eerste wedstrijd van trainer John van 't Schip. Na de wedstrijd bleek dat hij voor de wedstrijd een emotionele speech had gehouden. El Miloudi: “John van’t Schip zorgt voor het familiegevoel.”

Het mediamoment van Römer gaat over de betaalde abonnementen van 'Meta'. Voor 13 euro per maand krijg je facebook en Instagram zonder reclame. Römer: “Dit gaat niemand doen natuurlijk. Het is een truc.”

Gisteren konden de eerste Nederlanders Gaza verlaten. Na weken in het geweld gezeten te hebben mochten ze de grens over bij Egypte. Gezicht van die groep Nederlanders is de 16-jarige Mohammed. De NOS sprak hem gisteren toen hij net Gaza verlaten had. Römer: “Je moet die jongen en zijn familie nu even de tijd en rust gunnen.” We hebben de redacties van Op1 en Beau benaderd of zij de jongen uit zouden nodigen voor hun programma. De redacties zeggen niet direct ‘nee’. Römer: “Bellen en benaderen is al druk zetten.” El Miloudi: “De jongen heeft geen ervaring met wat er achteraf op je afkomt.”

De campagne is volop bezig. Overal zien, horen en lezen we partijleiders. We vragen daarom onze forumleden naar wat hun campagnemomenten tot nu toe zijn geweest. Römer zijn moment wat het interview in Nieuwsuur met Thierry Baudet over de maaltijdboxen. Römer: “Ik had het idee dat ik naar de keuringsdienst van waarde zat te kijken en vond het een teleurstellend interview.”
El Miloudi zijn moment gaat over het programma ‘Help! Wie wil het volk vertegenwoordig?’ El Miloudi: “Ik denk dat we moeten gaan praten over hoe getalenteerde politici blijven en niet het werkveld verlaten.”

Video niet beschikbaar