Fragment

Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Kefah Allush

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Kefah Allush en Spraakmaker is Thijs Bosker.

Allush zijn mediamoment is een filmpje die hij gisteren langskomen zag komen van Joe Biden. Biden staat bij de Grand Canyon en maakt het grapje “don’t jump.” Allush: “Alles wat die man zegt beluister ik met samengeknepen billen. Er komt zoveel wartaal uit” Wat zegt een leider over het land dat hij leidt?

Kuijper zijn mediamoment gaat over een verhaal over e-bikes en hoe media daarmee aan de haal zijn gegaan. Kuijper: “Ik vind het haast een beetje misleidend.” Hadden het FD en het AD wat jou betreft dan ook niet met dit verhaal moeten komen?

Voor het eerst in 20 jaar laat de SP haar verkiezingsprogramma niet doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB). Er zijn meer partijen dit niet laten doen, zoals bijvoorbeeld de BBB. Kuijper: “Je kan het ook als manipulatief verschijnsel gaan zien. Tegelijk denk ik ook dat het terecht is dat we ook de rekening gepresenteerd krijgen.” Zijn de doorrekeningen iets waar de kiezer waarde aan hecht?

Gaan we tot slot nog naar de zomertips! We vragen deze zomer aan onze forumleden of zij nog tips hebben voor de luisteraar. Allush zijn tip is een Disney+ serie genaamd ‘Only murders in the building'.

Video niet beschikbaar