Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Ilse Openneer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Ilse Openneer

We hebben het over dat media steeds meer en beter verantwoording afleggen voor hun doen en laten. Dat was gisteren te horen in de jaarrede van de Raad voor de Journalistiek. Hoe doen ze dit bij RTL Nieuws? Ilse Openneer legt uit. Is het belangrijk om de nieuwsconsument mee te nemen in journalistieke afwegingen? Of stel je je dan kwetsbaar op?

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Ilse Openneer en Spraakmaker Hans Clevers.

Ook bespreken we het Mediamoment van Openneer. Namelijk de Tweet van Harriet Duurvoort, die huiselijk geweld door een zoon met verstandelijke beperking bespreekbaar te maken. Is Twitter een goed medium om taboes te doorbreken? 

Wijndelts noemt als Mediamoment de nieuwe cijfers van CBS over scheidingen. Hoe ga je als medium om met de publicatie van cijfers? De cijfers kunnen soms ook anders geïnterpreteerd worden.

Tot slot bespreken we een serie op Netflix: When They See Us. Een professor op Columbia University stapt op naar aanleiding van die serie. De Columbia professor werd al langer beschuldigd van racistische motieven. Pas nu, met deze netflixserie, lijkt haar aanstelling op de universiteit niet langer houdbaar. Is het gek dat een serie zoveel invloed heeft? Zien we dit bij meer series?