Fragment

Het Mediaforum met Aart Zeeman, Ton Verlind en Sven Kockelmann

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Aart Zeeman, Ton Verlind en Sven Kockelmann

Brandpunt, Ook dat nog, De Alles is Anders-show. Aad van den Heuvel was een veelzijdig en betrokken collega. Deze ochtend werd het nieuws gebracht dat Van den Heuvel vorige week overleden is.

Aan tafel zitten Ton Verlind, oud-mediadirecteur van de KRO, Aart Zeeman, die in 2015 nog samen met hem de documentaire “De coup van 65, de man die buiten beeld bleef” maakte en Sven Kockelmann, dagelijks te horen op deze zender bij 1op1, maar ook oud-presentator en verslaggever van Brandpunt.

Wat was Aad van den Heuvel voor iemand? We hebben onze gasten gevraagd om een fragment mee te nemen dat voor hen Van den Heuvel typeert. Zeeman: “Hij gaf je het gevoel dat je het zelf bedacht had, maar ondertussen had ‘ie je wel hele goede suggesties gegeven”. Kockelmann: “Hij werd niet gehinderd door autoriteitenvrees, gewoon: doen!”

In de jaren zestig was Richard Schoonhoven hoofdredacteur van Brandpunt. Het waren de jaren waarin zij het programma vorm gaven en vooral grote gebeurtenissen in het buitenland naar Nederland brachten. Het mooiste beeld was volgens Richard Schoonhoven dus dat van Aad in Biafra, waar hij als eerste buitenlandse verslaggever verslag deed van de bombardementen. Hoe is het om als verslaggever naar zulke gevaarlijke situaties af te reizen? Ruim 40 jaar later is Zeeman voor het nieuwe Brandpunt samen met Van den Heuvel teruggegaan naar Biafra. Hoe was dat?

Behalve journalistieke hoogtepunten zijn er ook nog andere fragmenten die hem kenmerken. Behalve op daken staan tijdens bombardementen deed hij ook nog andere soorten interviews.