Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Marc Chavannes

We hebben het over de verbouwing van het Binnenhof. Bert Wagendorp schreef er een column over in de Volkskrant. Marc Chavannes vindt niet dat je het Binnenhof een aantal jaar moet sluiten en de Tweede Kamer maar even verplaatsen. Het Binnenhof is volgens hem hét symbool voor onze democratie.

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Marc Chavannes en Spraakmaker Jonathan Holslag.

Ook hebben we het over Haga Lyceum en Arnoud van Door. Het ANP tuinde erin, de NOS, De Telegraaf, AD, NRC Handelsblad: nagenoeg alle media meldden dat Arnoud van Doorn, de tot moslim bekeerde ex-PVV'er, interim-directeur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum werd. Maar het bericht was niet waar , het was een 1 april grap, notabene verzonnen door de school zelf. Zelfs na navraag werd door de school aangegeven dat het geen grap was, maar toch wel. Hoe is dit voor journalisten? En hoe zit het met 1 aprilgrappen in een tijd van fake news?

Tot slot bespreken we het Meldpunt PersVeilig. We hadden het tussen half tien en tien in Stand.nl al over de bedreigingen en geweld tegen de politie, maar ook journalisten zijn steeds vaker doelwitEr komt daarom een ‘meldpunt Persveilig’. Daar kunnen journalisten, vloggers, schrijvers en iedereen die verder werkzaam is in de media, melding maken van allerhande bedreigingen. Is het een nuttig meldpunt? Hoort het er niet bij in de journalistiek?