Fragment

Het Mediaforum met Tijs van den Brink en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tijs van den Brink en Paul Jansen

Aan tafel zitten Tijs van den Brink, Paul Jansen en Spraakmaker Marcel Hielkema.

Het mediamoment van Van den Brink gaat over het sportkatern van het Algemeen Dagblad. Na boze lezersbrieven hebben ze de voorpagina daarvan aangepast en opnieuw gepubliceerd. Ook plaatsten ze een interview met degene die volgens de lezers ontbrak op de voorpagina. Jansen: “Ze maken van een nederlaag een overwinning, op een ludieke manier”. De discussie die eronder ligt is of mannen- en vrouwensport gelijk zijn, ook qua aandacht in de media. Moet je die aandacht eerlijk verdelen?

Het mediamoment van Jansen gaat over een beroemd CNN-filmpje dat vier jaar geleden de wereld over ging. Robert Kelly was via een internetverbinding live in een interview. Zijn kinderen kwamen binnen tijdens het interview. Dit was vóór corona. Inmiddels zijn we allemaal gewend aan het videobellen.

Dan hebben we het over de campagne. Saai, zo wordt die campagne in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van 17 maart váák genoemd. Politici kunnen door corona de straat niet op en voeren dus hun campagne online en in tv- en radiostudio’s. Met als gevolg: een gigantisch aanbod om te bekijken en te luisteren, maar wel met steeds dezelfde gezichten. Hoe kijken onze mediakenners naar de campagne? Wordt het debat beschaafder gevoerd? Is het saaier dan anders?