Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Hansje van de Beek

We bespreken een merkwaardig plaatje, die door Facebookgroepen van Zwarte Piet-voorstanders volop wordt gedeeld zonder dat die voorstanders doorhebben dat het om een merk van de extreem-rechtse groepering Zwart Front gaat. Dat ontdekten de data-onderzoekers van Pointer van de KRO-NCRV. Extreem-rechts krijgt via social media steeds meer voet aan de grond in het maatschappelijk debat. Kun je het mensen kwalijk nemen dat zij dit delen, wanneer zij geen idee hebben voor welk gedachtegoed de sticker staat? Hoe is de dynamiek van extreem-rechts online en hoe verspreidt het zich? Wat is uiteindelijk het gevaar van de beïnvloedingstechnieken van sociale media?

Aan tafel zitten Paul Römer, Hansje van de Beek en Spraakmaker Rob van den Berg.

Verder hebben we het over abortus. Als het gaat om dit onderwerp worden jonge Nederlanders conservatiever. Hoe zou dit komen en is dit een zorgelijke trend?

Tot slot gaat het over een nieuw doelwit van Trump in een van zijn tweets, namelijk: Adam Schiff, het gezicht van het impeachment-onderzoek naar Trump. Wat stond er in de tweet van de Amerikaanse president en staat de wereld nog te kijken van dit soort uitspraken?