Fragment

Stand.nl: Ouders moeten van de mobiele telefoon van hun kinderen afblijven

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Ouders moeten van de mobiele telefoon van hun kinderen afblijven

Spieken op de telefoon van je kind, vijftig procent van de ouders doet dit wel eens. Bij ouders met kinderen van 12 en 13 jaar is dit zelfs zeventig procent.Dat toont een onderzoek aan dat in het kader van Safer Internet Day is uitgevoerd.

Het leven van kinderen speelt zich steeds meer online af. Waar vroeger een dagboek onder het bed lag, staan de geheimen van kinderen nu vaak achter slot en grendel in hun telefoon. Ouders proberen toch mee te kijken door het checken van social media, maar ook door de privacy instellingen aan te passen of ze volgen elke stap van zoon of dochter met een gps tracker.

Pesten, oplichting, gevaarlijke challenges en seksuele beelden: het zijn allemaal gevaren waar kinderen online aan worden blootgesteld. Is anno 2019 het checken van de telefoon van je kind vergelijkbaar met het stiekem lezen van een dagboek? Of spreekt het voor zich dat vader en moeder over de schouder meekijken?


Opmerking: de getoonde afbeelding bij Maartje Spoelstra van Safer Internet Centre is de verkeerde foto. Dit is niet de vrouw aan de lijn.