Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Freek Staps

Aan tafel zitten Kees Boonman, Freek Staps en Spraakmaker Roline de Wilde.

Het mediamoment van Staps gaat over een Zweeds onderzoek naar nepnieuws. Vaak wordt gedacht dat je nepnieuws het beste kunt negeren, want alles wat aandacht krijgt bloeit. Is dat zo? En wat zijn de conclusies van dit onderzoek?

Het mediamoment van Boonman gaat over de bijdrage van PVV-Kamerlid Martin Bosma in een debat gisteren met mediaminister Slob. Bosma heeft onder andere commentaar op hoe de NPO de Trumpjaren versloeg. Wat vindt Boonman hiervan? “Het is allemaal kletskoek”.

Dan naar de politiek, want de formatie nadert langzamerhand een ontknoping, zo meldt bijvoorbeeld de Telegraaf. De formatie zou in de laatste fase zitten. Betrokkenen spreken van een "cruciale week". Aanvankelijk was de hoop dat er voor het Sinterklaasweekend een akkoord zou liggen. Dat wordt waarschijnlijk volgende week. Wat kunnen we verwachten?

Kroegbezoek, roken, drinken, ouwehoeren, grappen maken. Wie de Volkskrant vandaag openslaat zou zomaar kunnen denken dat er geen beter bestaan mogelijk is dan dat van EU-correspondent. De krant zette vier Nederlandse correspondenten in Brussel bij elkaar om te praten over hun werk. De belangrijkste vraag: hoe zorg je ervoor dat je in Nederland gehoord wordt. Worden de correspondenten te weinig gehoord? Merken ze bij het ANP bijvoorbeeld dat de aandacht gering is? Zijn sommige dingen te complex om op een goede manier over het voetlicht te brengen?