Fragment

Het mediaforum met Leonard Ornstein en Kelly Adams

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Leonard Ornstein en Kelly Adams

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Kelly Adams en Spraakmaker is Stijn Fens.

We hebben Adams gevraagd naar iets wat bij haar in de provincie nu een belangrijk thema is, groot nieuws waar op deze zender misschien niet dagelijks over wordt gesproken. Voor haar mediamoment heeft Adams gekozen voor het kanaaldrama. Adams: “Het is een soort Groningen in het klein”. Ornstein: “Ik begrijp niet dat hier geen landelijke aandacht in de media voor is”. Ben jij bekend met het verhaal?

Ornstein zijn mediamoment gaat over de zendtijd voor politiek partijen. Ornstein: “Hoe kan het dat dit fenomeen voort bestaat?” De zendtijd voor politieke partijen is na het NOS-journaal het oudste programma op tv. Moeten we hiermee doorgaan?

Groot medianieuws gisteren: de hoofdredactie van NOS Sport zal op termijn terugtreden, dat is het gevolg van de resultaten van een inventarisatie naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer - waar de Volkskrant voor het eerst in december al over berichtte. Ornstein: “Waarom neemt de NOS nu pas de regie, dat hadden ze veel eerder moeten doen.” Waarom is er nooit iets met de eerdere meldingen gedaan?

Dat regie in eigen handen nemen: dat zagen we gisteren natuurlijk ook bij Jack van Gelder, gisteren te gast bij de stoppende talkshow HLF 8. Adams: “Als je dit graag wilt vertellen, waarom wacht je dan tot de Volkskrant daarop drukt?” Was het beter geweest als de NOS dit probleem eerder naar buiten had gebracht? Fens: “Het voelt een beetje als een noodsprong omdat de Volkskrant met dat onderzoek komt”.

En dan sluiten we graag nog even iets af met iets heel anders. Ornstein zat gisteren naar shownieuws te kijken want Mark Rutte was daar te gast. Rutte zegt dat hij ons volgend jaar gaat laten weten wat hij verder gaat doen in zijn carrière. De presentator van shownieuws vroeg niet door. Fens: “Het is zo jammer dat ze die vraag hebben laten liggen.” Zouden we een bevredigend antwoord hebben gekregen van Rutte?

Video niet beschikbaar