Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Angela de Jong

Met aan tafel Martha Riemsma, Angela de Jong en Spraakmaker Jasper van Kuijk 

Voor het mediamoment van De Jong staan we stil bij een wisseling van de wacht: het AD heeft namelijk een nieuwe hoofdredacteur. Hans Nijenhuis geeft het stokje door aan Rennie Rijpma, de eerste vrouw die aan het roer van de krant staat. 

Riemsma wil nog een persoon bij het AD in het zonnetje zetten, namelijk Frank Poorthuis. Die schrijft al meer dan een jaar een dagelijkse column over zijn quarantaine. Riemsma: “Als je zijn columns achter elkaar zet heb je een mooie kroniek van deze tijd”

Ook geven we de hartelijke felicitaties aan Nieuwsuur. Het programma heeft namelijk de zilveren Nipkowschijf gewonnen! De jury schrijft: ‘Terwijl journalistiek bij de publieke omroep steeds meer verdrongen lijkt te worden door infotainment en het meningencircus, wint het betrouwbare en kritische Nieuwsuur alleen maar aan overtuigingskracht’. Hoe komt het dat er niet meer van dit soort journalistiek is? 

En na anderhalf jaar is het dan eindelijk zo ver: het einde van de lockdown. Morgen worden de meeste coronamaatregelen opgeheven. Die maatregelen hebben de afgelopen tijd het nieuwsbeeld overheerst, hoe gaat dat straks zijn als ze er niet meer zijn? En hoe staat de stemming in het land? De Jong: “Ik denk dat we de persconferentie van vorige week hebben beschouwd als het moment dat het allemaal weer mocht.”

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Lennart van Dijk.