Fragment

Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Tom Kleijn

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Tom Kleijn

Aan tafel zitten Jan Kees Emmer en Tom Kleijn en Spraakmaker vanuit Leeuwaarden Sybrand van Haersma Buma.

Het mediamoment van Jan Kees Emmer gaat over ‘de andere krant’. ‘’Het NRC heeft blootgelegd dat daar kanalen zijn met Russische desinformatie. Natuurlijk is er redactionele onafhankelijkheid, maar ik vind transparantie ook heel belangrijk,’’ aldus Jan Kees. Ook van Haersma Buma vindt de ontwikkelingen zorgelijk. Hoe ver zou je moeten gaan met de bestrijding van nepnieuws?

Voor Amerika-deskundigen Emmer en Kleijn was het een korte nacht. Want het was dan eindelijk zover, het eerste televisiedebat tussen President Donald Trump en Joe Biden. CNN noemde het een ‘an Absolutely awful debate’ en een ‘shitshow’, Fox News omschrijft het debat als een ‘kroeggevecht’. Hoe keken Emmer en Kleijn hierna? ‘’Het was een beetje alsof je had afgesproken om te gaan voetballen, en dan gaat rugbyen,” volgens Kleijn. Haersma Buma kan zich hier ook in vinden: ‘’Hier was de spelleider niet de baas, en dat moet wel.’’

Verder komen de meest opvallende momenten uit het debat naar voren volgens Kleijn en Emmer. Wat Kleijn het meest opviel aan het debat was het moment waarop Biden over zijn overleden zoon Beau Biden begint. Ook Haersma Buma vond dit een heel opmerkelijk moment. Hoe keek Emmer hierna en is er wel iets inhoudelijks te noemen aan het debat? En welke richting gaat Amerika nu op?

Video niet beschikbaar