Fragment

Stand.nl: De prikklok moet terug op de werkvloer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: De prikklok moet terug op de werkvloer

Het Europese Hof van Justitie heeft zich uitgesproken: werkgevers moeten nauwkeuriger de uren van de werknemers nauwkeurig bijhouden om zo overuren correct te kunnen registreren. Dat betekent dat ook in Nederland die ouderwetse prikklok, of een moderne variant ervan, weer ingevoerd moet worden. 

Aanleiding voor de uitspraak, is een zaak die een Spaanse vakbond heeft aangespannen voor werknemers die bij de Deutsche Bank werken. Deze bankmedewerkers hebben geen bewijs voor de extra uren die ze hebben gewerkt. In Nederland hebben we al de arbeidstijdenwetgeving en zijn werkgevers al verplicht alle uren bij te houden, maar zoals we allemaal weten, is dat eerder uitzondering dan regel.

Is het na de uitspraak van het Hof van Justitie tijd voor een terugkeer van de (digitale) prikklok? Zodat alle gewerkte uren ook echt worden geregistreerd? Of is dit allemaal onnodig inflexibel en administratieve rompslomp? Wat doet u met uw extra uren? Houdt u het zelf nauwkeurig bij? Of denkt u: “laat maar, het hoort erbij”?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Video niet beschikbaar