Fragment

Het Mediaforum met Jaap van Zessen en Jan-Kees Emmer.

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jaap van Zessen en Jan-Kees Emmer.

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer en Jaap van Zessen.

Het mediamoment van Van Zessen gaat over de snelle opkomst van online gokreclames. Van Zessen: “Vooral de podcast markt profiteert erg van de gok reclame’s.” De overheid is zelf eigenaar van Holland Casino, en dan heb je ook nog allerlei loterijen voor goede doelen... Hoe erg is het dat de overheid een ambivalente houding heeft ten opzichte van kansspelen?

Het mediamoment van Emmer gaat over de Amerikaanse talkshow host Tucker Carlson. Die heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn vertrek eerder deze week bij FOX News.

Emmer: “Zijn fanbase is zo groot, hij kan rijk worden door zijn eigen site te beginnen”. Gisteren kreeg hij nog een veeg uit de pan in de Wall Street Journal, de krant die ook eigendom is van FOX-eigenaar Rupert Murdoch. Is het grote moddergooien nu begonnen?

Verder hebben we het over de Telegraaf. Daar blijft het rommelen over de benoeming van de opvolgers van vertrekkend hoofdredacteur Paul Jansen. De redactieraad van de krant blijft tegen de benoeming van Kamran Ullah en Esther Wemmers. En daar bovenop komt een verhaal van mediavakblad Villamedia, over een vermeende angstcultuur bij de krant. Emmer: “Het is toch vuile was die naar buiten komt.” Is het logisch dat je de opvolging uit het eigen huis haalt?

Het kabinet gaat 28 miljard euro investeren in klimaatplannen. Minister Jetten lichtte de plannen gisteren toe bij Nieuwsuur, en kondigde daarbij ook aan dat hij in navolging van de corona-persconferenties ook klimaat-persconferenties wil gaan houden. Emmer: “Goed nieuws is geen reden om een persconferentie te geven”. Is dit dan de manier om de voortgang van de klimaattransitie te bespreken?

Tot slot van dit forum komen we nog even terug op Koningsdag. We bespraken hoe de koning zich buiten beeld manifesteert. Maar er is een groot verschil met hoe hij voor de camera is, daar straalt het ongemak te vaak van af.... Welke foto's gaan we morgen in de krant zien?

Video niet beschikbaar