Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Thomas Muntz

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Thomas Muntz

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Thomas Muntz en Spraakmaker Emile Roemer.

Muntz was met onderzoekscollectief Investico betrokken bij de onthullingen in Trouw vanochtend over NCOI, verreweg de grootste aanbieder van volwassenenonderwijs: sommige diploma’s blijken niet officieel geaccrediteerd, het bedrijf rekent hoge onvoorziene kosten aan studenten en docenten zijn vaak onbevoegde freelancers... Hoe zijn zij te werk gegaan? Het is een samenwerking tussen Investico, Trouw, Onderwijsblad en De Groene Amsterdammer. Hoe bepaal je wie welk nieuws en welke informatie brengt? Moet je dan tijdens een vergadering nog onderhandelen: Trouw krijgt de scoop, De Groene een bepaald interview?

De Winther wil het in zijn mediamoment hebben over de live ticker bij CNN. Het is niet de eerste keer dat De Winther dit onderwerp aanhaalt in het Mediaforum. Eerst bracht CNN realtime het aantal doden en besmettingen wereldwijd, daarna veranderde de ticker naar het aantal doden per dag. Nu is het een positievere insteek: het aantal gevaccineerden. Zou dit ook een goed idee zijn voor de Nederlandse televisie? Muntz ziet er wel wat in om er een wedstrijdje van te maken. Muntz: “Ik vind ook dat we België moeten willen inhalen met dit soort tickers”

Dan gaan we naar Lars Geerts. Hij volgt de technische briefing en praat ons bij. Wat zijn de zorgen binnen het kabinet op dit moment? Na de persconferentie gisteren werd gevraagd wat de gevolgen zouden zijn als het kabinet aftreedt na aanleiding van het onderzoek over de toeslagenaffaire. Wat verwacht politiek commentator De Winther?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.