Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Aylin BIlic

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Aylin BIlic

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Aylin Bilic en Spraakmaker Joyce Sylvester.

Bilic stoorde zich in haar mediamoment aan de berichtgeving rondom ASML en de beslissing van Nederland om de export van chipmachines naar China aan banden te leggen. “Ik ben zelf wel echt pro multinationals, maar tegelijkertijd werden we bijna gechanteerd door Poetin met de gasvoorraden”.

We herdenken deze week de Watersnoodramp van 70 jaar geleden. Huisjes wilde in het mediaforum een journalist uitlichten. “Een ramp is geen ramp, als er geen journalisten bijzitten, dan wordt die niet gezien”. Wat heeft meneer Enkelaar in die tijd betekend?

De Tweede Kamerwil dat er actie wordt ondernomen nu er een derde sanctie wordt overwogen voor omroep Ongehoord Nederland. Huisjes heeft zich in Spraakmakers eerder uitgelaten over Ongehoord Nederland. “Je komt op een punt dat je de journalistiek veilig moet stellen”. Hoe lang kan dit nog zo doorgaan?

Verder klopt de krantenkop van De Telegraaf vandaag: ‘Paul Jansen stopt per 1 juni als hoofdredacteur van De Telegraaf en wordt correspondent in de Verenigde Staten’. We kijken ook even naar de toekomst en waar een nieuwe hoofdredacteur aan moet voldoen. Bilic: ‘Wat belangrijk is dat je koersvast blijft.’ Wie is een geschikte kandidaat?

Tot slot ging het ook nog even over Dr. Phil. Na 20 jaar stopt hij ermee. Sylvester: ‘Hij is voor veel mens een uitlaatklep geweest’.