Fragment

Het Mediaforum met Pieter Klok en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Pieter Klok en Arjen Fortuin

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Pieter Klok, Arjen Fortuin en Spraakmaker Alexander Pechtold.

Het mediamoment van Klok gaat over de wedstrijd tussen PSV en Ajax dit weekend. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar wat ons misschien vooral gaat bijblijven is de clash tussen de beiden aanvoerders Tadic en Dumfries, die ging na de wedstrijd ook nog door in de interviews. Klok: “Hier moet je schande van spreken, maar ik vind het ook wel interessant dit“.

De gemiddelde Nederlander lijkt soms wel een obsessie voor ons journalisten, maar wie is die gemiddelde Nederlander precies? Fortuin: “Het is een fenomeen, dat op het moment dat je het aanraakt verdwijnt”. Documentairemaker Albert Klein Haneveld ging op zoek. Fortuin heeft met plezier gekeken naar de documentaire: Op zoek naar de gemiddelde Nederlander. Wat maakte het zo goed?

Het werd al weken aangekondigd: er zou een verassing zitten in het RTL lijsttrekkersdebat en gisteravond werd het duidelijk: de verassing was dat elke lijsttrekker in debat moest met een levensechte kiezer. Maakt dit het spannend? Fortuin: “Wat gelukt is, is het creëren van een moment van improvisatie van de lijsttrekkers”. Kritiek was dat er veel voorbereid was en er weinig spontaniteit in het debat zat. Hoe ervaarde Pechtold dit tijdens zijn tijd in de politiek?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.