Fragment

Het Mediaforum met Pieter Klok en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Pieter Klok en Kefah Allush

Aan tafel zitten Pieter Klok, Kefah Allush en Spraakmaker Marietje Schaake.

Het mediamoment van Allush gaat over Paris St Germain en Manchester City, zij voetbalden gisteren tegen elkaar. Hij zag daarin iets opvallends… Allush legt het uit.

Voor het mediamoment van Klok kijken we naar Amerika. Want wie dacht dat met de verkiezing van Biden een einde aan het nepnieuwstijdperk zou komen, komt wellicht bedrogen uit. De republikeinen verspreiden nog steeds leugens.

Dan hebben we het over de misstanden in het turnen. Gisteren was de commissie Olfers, die misstanden in de turnsport onderzocht, onomwonden: bij het turnen zijn jonge sporters jarenlang mishandeld. Iets dat we al wel wisten, maar wat nog nooit zó op de voorgrond is geweest als nu. Hoe kan het dat dit nu pas echt naar buiten komt? Hebben journalisten dit jarenlang gemist? Gisteravond schoven bij alle talkshows ook slachtoffers aan. Hoe interview je iemand waarvan je weet dat die getraumatiseerd is? Berusten de vragen te veel op effectbejag? Zijn talkshowtafels wel geschikt voor dergelijke onderwerpen?

De Raad voor de Cultuur heeft gezegd dat Omroep Zwart en Ongehoord Nederland welkom zijn in het bestel, als ze de journalistieke waarden maar goed in de gaten houden. Zo moet Ongehoord Nederland ophouden met ‘de structurele diskwalificatie van de NOS als onafhankelijke nieuwsvoorziening’. AVROTROS en KRO-NCRV kregen ook een waarschuwing mee. Zij moeten goed hun profiel bewaken, vindt de Raad. Hoe kijken onze mediakenners naar de nieuwe oproepen en de advies van de Raad voor de Cultuur? Volgens Klok moet er vooral goed gekeken worden of het publiek belang wordt gediend.