Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Jaap van Zessen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Jaap van Zessen

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Jaap van Zessen en Spraakmaker Marc Lammers

Zessens Mediamoment is het programma Sander en de Kloof. Hij vindt het een bijzonder programma over de economische kloof die groter wordt. Hoe maakt het programma dit duidelijk? En wat betekent het dat juist Sander Schimmelpenninck dit presenteert
Lammers: "Het maakt inzichtelijk hoe de situatie is"

Het mediamoment van Keyl gaat over het vermeende onderzoek naar de verrader van Anne Frank. De hoofonderzoeker Pieter van Twisk zegt spijt te hebben dat hij een waarschijnlijkheidspercentage van 85 procent had genoemd dat een Joodse notaris het Achterhuis heeft verraden. Heeft hij zo op een juiste manier zijn excuses gemaakt?

Verder hebben we het over de Olympische Winterspelen. De focus gaat weg van de politieke situatie en gaat meer over in 'lekker met z'n allen genieten van de sport'. Wat vindt oud hockeybondscoach Lammers daarvan? Hoe gaat hij om met vragen over de politieke situatie en leven die problemen onder de sporters?
Lammers: "Over politieke punten spreken we ons tijdens de Spelen niet over uit"

Als laatste hebben we het over de Wereld Kankerdag. De naam zegt het al: een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte. Dat dat nog steeds nodig is bleek wel door het nieuws van gisteren. Er is veel te weinig aandacht voor de nasleep van de ziekte. Veel patiënten en ex-patiënten leven met angst, zijn verschrikkelijk moe en voelen zich schuldig over de invloed die hun ziekte op hun naasten heeft. Hoe gaan we om met de nasleep van de ziekte en is er te weinig aandacht voor in de media? 
Zessen: "Het is vaak de human interest kant, het is geen hard nieuws"

We sluiten af met het taalteam met Eveline van Rijswijk over Sander en de Kloof