Fragment

Het Mediaforum met Pieter Klok en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Pieter Klok en Kefah Allush

Aan tafel zitten Pieter Klok, Kefah Allush en Spraakmaker Marja Verburg.

Het mediamoment van Allush gaat over 75 jaar COC. Hoe belangrijk is dat instituut? Hoeveel is er bereikt na 75 jaar?

Het mediamoment van Klok gaat over een confrontatie gisteren in de Tweede Kamer tussen Ockje Tellegen, de voorzitter tijdens een emancipatiedebat en Sylvana Simons van BIJ1. Er vielen harde woorden. Was dat terecht? Links en rechts werd al direct stelling genomen; aan de ene zijde vond men dat Tellegen hier goed had ingegrepen, aan de andere kant werd juist Sylvana geprezen. Hoe opvallend is die tweedeling, ook in de media?

De nieuwskoppen zijn om weinig vrolijk van te worden; de inflatie is gestegen naar het hoogste punt in bijna 40 jaar. Hoe zorg je ervoor dat je je lezer of kijker niet onnodig bang maakt? Hoe moet je omgaan met zoveel onzekerheid? Dat blijven benoemen maakt dat stukken misschien niet sterker… En hoe wordt er in Duitsland bericht over inflatie?

Het werd een plechtig moment; de presentatie van het 'progressief oppositie-akkoord' door fractievoorzitters Jesse Klaver van GroenLinks en Lilianne Ploumen van de PvdA. Een persconferentie in de chique zaal van de kunstenaarsvereniging Pulchri Studio, in Den Haag. Een linkse samenwerking is niet altijd een succes… Is er vertrouwen in deze samenwerking? Allush: “De versplintering dwingt de partijen om bij elkaar te komen”.