Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Renzo Veenstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Renzo Veenstra

Aan tafel zitten Paul Römer, Renzo Veenstra en Spraakmaker Jim Jansen.

We beginnen met het nieuws dat bij de Groningse journalist Willem Groeneveld afgelopen nacht een molotovcocktail door het raam is gegooid. De journalist van de lokale nieuwssite Sikkom kon het vuur in zijn huis zelf doven. Hebben onze mediakenners zoiets wel eens van dichtbij meegemaakt? Hoe ga je daarmee om?

Het mediamoment van Veenstra gaat over iets dat Geenstijl heeft opgediept, een richtlijn over inclusieve taal van uitgeefconcern DPG. Hoe zit dat precies? Welke gemaakte taalkeuzes vindt hij opvallend?

Het Nederlands Film Festival heeft aangekondigd dat er bij de Gouden Kalveren voortaan geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Wat vinden onze tafelgasten hiervan?

Dan: Twee miljoen euro, dat is het bedrag dat Omroep Max ingezameld heeft voor de mensen die in Limburg grote schade hebben door de wateroverlast. De wateroverlast is al enkele weken geleden, miste het programma daardoor urgentie? Veenstra: “Deze actie komt niet op het goede moment, dit is niet goed getimed”. Raakt deze actie ook een beetje ondergesneeuwd door het grote en heftige nieuws uit Haïti en Afghanistan?

Na de coronacrisis gaat het weer hartstikke goed met de economie. Maar wat krijgen we in de media voorgeschoteld? Dat er grote personeelstekorten zijn, en dat misschien een recessie dreigt… Waar komt die negatieve toon vandaan?