Fragment

Het Politiek Forum met Floor Bremer en Guus Valk

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Politiek Forum met Floor Bremer en Guus Valk

Aan tafel zitten Floor Bremer, Guus Valk en Spraakmaker Kim Putters. 

Voor het mediamoment van Valk kijken we naar de fiets van Mark Rutte. Die heeft hij nog helemaal niet zo lang, maar is uitgegroeid tot een symbool geworden voor een premier zonder opsmuk. Valk: “We hebben weet ik niet hoeveel foto’s van Mark Rutte op de fiets met zijn appeltje voorbij zien komen. Vaak juist op momenten dat het even tegen zat. Het interessante is dat die associatie van Mark Rutte en de fiets berust op wat hij wil dat we zien.”

Bremer’s mediamoment gaat over iets dat een lach op ons gezicht brengt: het weerbericht. Het gaat aankomend weekend namelijk heerlijk weer worden. Maar de gedachten van Bremer gaan helemaal niet naar even lekker in de zon zitten: “Oh jeej, het Catshuisoverleg en mooi weer. Iedereen wil weer naar buiten en op de terrassen, krijg je die discussie weer.”  

Verder bespreken we links en rechts, wat welke partij is wat nou precies? En we gaan het hebben over de nieuwkomers. Want er zitten kleine partijen tussen die serieuze kans maken op een Tweede Kamerzetel. Spelen bekende gezichten hierin een belangrijke rol? Bremer: "Waarom deze partijen er bovenuit komen is omdat zij zelf een netwerk hebben en ze worden meer uitgenodigd. In deze tijden van corona is dat heel belangrijk.. dat je zichtbaar bent.”