Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer, Arjen Fortuin en Marlies van der Meent

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer, Arjen Fortuin en Marlies van der Meent

We hebben het over de eerst aflevering van Jinek op RTL4. TV-recensent Arjen Fortuin heeft gekeken. Wat vond hij ervan? En hoe blikken onze gasten vooruit op het nieuwe ‘Op1’?

 

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Arjen Fortuin, Marlies van der Meent en Spraakmaker Peter Hein van Mulligen.

 

Ook hebben we het over de spanningen in het Midden-Oosten.Sinds de VS vrijdag in Irak de Iraanse generaal Solemeini uitschakelden, lopen die spanningen tussen Amerika en Iran op en bedienen beide landen zich van zeer dreigende taal. Is dit een onbezonnen actie van Trump? Of moeten we dat anders bekijken? Emmer zegt: “Je moet je bij alles afvragen: Is dit het Amerikaans/westerse belang dat wordt nagestreefd, of is dit het eigenbelang van Trump?” Heeft dit invloed heeft op de herverkiezing van Trump?

 

En tot slot: Aan het begin van het nieuwe jaar kun je niet om de lijstjes met voorspellingen voor 2020 heen. Wij doen daar ook aan mee in ons Mediaforum. Deze week bespreken we elke dag hoe de journalistiek erin 2020 uit zal zien, onder de noemer ‘ de media in 2020’. Vandaag hebben we het over een nieuwe functie die dit jaar zijn intrede maakt op journalistieke redacties: de Impactproducer. Het onderzoeksjournalistiek programma Pointer van de KRO-NCRV is er vroeg bij en heeft er eentje aangenomen: impactproducer Marlies van der Meent. Wat houdt dat in, een impactproducer? Heb je een journalistieke achtergrond nodig om dit werk te doen? Wat is de toegevoegde waarde van een impactproducer?

Video niet beschikbaar