Fragment

Stand.nl: De Europese verkiezingen voelen deze keer echt belangrijk

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: De Europese verkiezingen voelen deze keer echt belangrijk

‘Europa, best belangrijk’ dat was de leus waarmee de Nederlandse regering ons in 2005 opriep om toch vooral te gaan stemmen voor de Europese Grondwet.

De tegenstellingen in de Europese Unie zijn groter en groter geworden de afgelopen jaren. Nu, bijna 15 jaar later lijken de verkiezingen meer dan ‘best belangrijk’.

Met de onvermijdelijke brexit en wereldmachten zoals China, Rusland en Amerika lijkt een Europees front van levensbelang, of moeten we juist naar onszelf kijken in deze tijden?

De verwachting is dat eurosceptische partijen meer invloed gaan krijgen in de EU en Nederland. Gisteren in het 1 op 1 debat tussen Premier Rutte en Thierry Baudet werden deze tegenstellingen nog eens flink aangezet. Door Rutte werd steeds het belang van de EU en Europese samenwerking genoemd. De Forum-leider waarschuwde juist voor de gevaren van het lidmaatschap en wil uit de EU stappen.

Zijn deze verkiezingen belangrijker dan ooit? Of voelt u helemaal niet de behoefte om te gaan stemmen? Laat het ons weten!