Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Frénk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Frénk van der Linden

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Frénk van der Linden en Spraakmaker Edson de Graça.

Van der Linden wil het in zijn mediamoment hebben over de column van Teun van der Keuken, afgelopen maandag in de Volkskrant. Hij biedt daarin zijn excuses aan over kritiek die hij in een eerdere column uitte op D66-leider Sigrid Kaag. Van der Linden “Dat zie je niet zo heel vaak in de Nederlandse journalistiek natuurlijk”.

Het mediamoment van Brandsma gaat over Trump. Die hoort vandaag of hij weer terug mag komen op Facebook. In afwachting op die uitspraak lanceerde hij deze week bovendien zijn eigen social media platform. Brandsma nam een kijkje op het platform: “Hij kan alleen zenden, jij kunt alleen ontvangen”.

De Nederlandse Vereniging voor Journalisten eist dat een Nederlandse webshop stopt met het aanbieden van een t-shirt waarop wordt aangezet tot geweld tegen journalisten. Op het t-shirt staat de tekst: ‘Rope, Tree, Journalist. Some assembly required.’ Vertaald: Touw, boom, journalist. Zelf in elkaar zetten. De NVJ overweegt aangifte te doen. Het past in een klimaat waarin journalisten onder druk staan. Voelen onze mediakenners dat ook zo? Hoe kun je deze beweging tegengaan?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.