Fragment

Stand.nl: Het kabinet heeft het gebrek aan steun voor het Klimaatakkoord aan zichzelf te wijten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Het kabinet heeft het gebrek aan steun voor het Klimaatakkoord aan zichzelf te wijten

Over een paar uur presenteert het kabinet het Klimaatakkoord. Hierin staan de maatregelen die worden genomen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Dit om de afspraken van het akkoord van Parijs (2015) na te komen die de snelle opwarming van de aarde moeten tegengaan.

We weten al dat er een CO2-heffing komt voor bedrijven, maar ook de burger zal het in de portemonnee voelen. Want we moeten van het gas af en aan de schone energie. Maar nu blijkt dat wij burgers steeds minder enthousiast zijn over de kosten van dit klimaatakkoord. Uit onderzoek van het SCP blijkt dat wij ons wel steeds meer zorgen maken over het klimaat, maar onze beurs ervoor trekken? Liever niet. Zo is de groep die vindt dat ‘klimaatdrammers’ te veel geld uitgeven, in het afgelopen kwartaal verdubbeld.

Hebben de coalitiepartijen onvoldoende uitgelegd hoe noodzakelijk de maatregelen zijn? En had het op een positievere toon gemoeten? Of is er niet goed geluisterd naar de zorgen van de burger?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Video niet beschikbaar