Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Leonard Ornstein

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Leonard Ornstein

Voor het mediamoment van Ornstrein gaan we naar de Tweede Kamer. Er was een kleine correctie aan de broek van Henk Krol. Khadija Arib gaf hem een standje nadat hij gisteren in het debat zei dat de Tweede Kamer anderhalve maand ‘met vakantie’ gaat.

Wijndelts wil stilstaan bij de lancering van de website isdatechtzo.nl, die mensen helpt echt van nep-nieuws te onderscheiden. Hoe belangrijk is het eigenlijk om mensen mediawijs te maken?

En we gaan het hebben over hoe we de huidige crisis vastleggen voor de toekomstige generaties. Zo overheersten de corona beelden bij de uitreiking van De Zilveren Camera en heeft het kabinet alle discussiestukken die tijdens de zondagse Catshuissessies zijn ingebracht, openbaar gemaakt. Hoe belangrijk is het dat we goed documenteren? Cees van Leuven: “We weten pas over tien jaar - als we terugkijken - wat deze crises voor de samenleving heeft betekend en hoe we daar in een volgende crisis goed op kunnen anticiperen. Dus als we het nu goed documenteren hebben we alles om de volgende crisis veel beter door te komen.”

We kunnen natuurlijk niet heen om de nationale afleiding van het moment: het weer. Want de winter arriveert eindelijk dit weekend, eerst centimeters sneeuw en vanaf zondag zijn de temperaturen koud.. Tot ijskoud. Is de aandacht die het krijgt buitensporig?
We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Lennart van Dijk.