Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

We hebben het over een fragment uit Fox Sports, van zondag vóór de wedstrijd AZ tegen FC Groningen. Dit is het Mediamoment van Joost Oranje. In het filmpje is te zien hoe trainer Danny Buis van FC Groningen een journalist afwimpelt. Hoe kijken onze mediakenners hier tegenaan? Speelt dit soort gedrag vooral bij sportjournalisten of ook bijvoorbeeld bij parlementaire verslaggevers?


Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Joost Oranje en Spraakmaker Annemarie Jorritsma.

Het gaat over Disney. Disney gaat namelijk de strijd aan met Netflix komt met een grote streamingsdienst. In Europa wordt deze dienst aangeboden in Nederland. Is er een groot verschil in het aanbod van de twee streamingsdiensten? Kantelberg zegt: “Dit wordt een clash of titans en Nederland wordt het slagveld”.


Ook hebben we het over de najaarsprogrammering van de NPO. De eerste onthullingen over die nieuwe programmering van de NPO zijn al uitgelekt. En volgens het AD wordt ook Nieuwsuur vervroegd. Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur is te gast, dus we vragen toelichting.


Tot slot: het gaat in het nieuws al even over Baudet en de rel binnen Forum voor Democratie met Otten. Baudet reageert steeds weer anders op het nieuws rondom de afscheiding van Otten, de twee afvallige senatoren en hun aangekondigde op te richten nieuwe partij. Hoe wordt de discussie in de media gevoerd?