Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Roos Schlikker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Roos Schlikker

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Roos Schlikker en Spraakmaker Guusje ter Horst.

In haar mediamoment wil Schlikker graag haar eigen nieuwe podcast bespreken. “Dit komt nooit meer goed”, een podcast over dieptepunten. Waarom wilde ze daar zo graag een podcast over maken?

Het mediamoment van Wijndelts gaat over een Twitterconversatie tussen Willem Engel en de Belgische RIVM-baas Marc van Ranst. Deze conversatie is nu op posters in de abri’s te bewonderen. Wijndelts ziet een valse gelijkheid - de viroloog en de dansschoolleraar die op gelijkwaardige voet naast elkaar worden gezet. Wat zit Wijndelts dwars?

‘Het grote BBC-interview waarin Lady Diana zei dat drie mensen een beetje veel was in een huwelijk, had nooit op deze manier moeten plaatsvinden’, zegt de BBC nu. Diana is op valse voorwendselen het interview in gelokt en de BBC heeft nu excuses aangeboden. Waren onze mediakenners hierdoor verrast? Wat is het nut van zo’n onderzoek, ruim 25 jaar later? Wijndelts: “Een fout kun je een nieuwsorganisatie vergeven, maar het onduidelijk doen erover is funest voor het vertrouwen in de journalistiek”. Zijn er momenten waarop je een gast zou kunnen interviewen op valse voorwendselen? Hoe ga je daarmee om?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.