Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Arjen Fortuin

“…alles beter dan zo’n saaie tafel en na een half jaarkomen ze met een tafel”

 

We hebben het over de late night show van RTL4. Gisteren werd bij het NPO Radio-1 programma 1op1 bekend dat Beau van Erven Dorens de opvolger gaat worden van Twan Huys. Is dit een voor de hand liggende keuze? Gaat er veel veranderen aan het programma? Volgens Arjen Fortuin zal de talkshow-tafel waarschijnlijk wel blijven. De bank bij Jinek vond hij in ieder geval geen succes.

 

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Arjen Fortuin en Spraakmaker Jasper van Kuijk.

 

Ook hebben we het over het programma DREAM SCHOOL. Dat programma biedt geen of nauwelijks nazorg, maakt gebruik van wurgcontracten, biedt geen veilige omgeving en zet de deelnemers doelbewust op een bepaalde manier neer die niet met de werkelijkheid overeenkomt. Met deze forse kritiek komen een aantal oud-deelnemers en huidige deelnemers in een brief aan verschillende media. Zijn onze mediakenners verbaasd over deze kritiek? Is er genoeg openheid? Welk belang wordt er gediend bij zulke programma’s?

 

Tot slot hebben we het over de nieuwe documentaire van Sunny Bergman. In de documentaire ‘Man Made’ onderzoekt ze de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid. Hoe hebben onze gasten naar deze documentaire gekeken? En,wat hebben ze er van geleerd?

Video niet beschikbaar