Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Sandrina Hadderingh

Te gast zijn Thomas Muntz, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Abdelkader Benali.

 

Het corona nieuws domineert de berichtgeving. Hoe ga je hier op redacties mee om? Gaan verslaggevers nog gewoon de straat op bij Omroep Gelderland? Hebben de regionale omroepen ook onderling contact over hoe het aan te pakken? En waarom horen we relatief weinig concrete verhalen en ervaringen van Coronapatiënten? Volgens Muntz komen de uitgebreidere, langere verhalen waarschijnlijk later.

 

Hoe ziet het leven van een onderzoeksjournalist er nu uit? Veel “ander nieuws” wordt natuurlijk ondergesneeuwd door nieuws van de Coronacrisis. Hoe bepaal je je onderwerpen?

 

En werkt de aanpak van het kweken van groepsimmuniteit bij de aanpak van corona wel? Voor de journalistiek een lastig vraagstuk.Weinig virologen aan de redactietafel dus journalisten vertrouwen op de experts. De vraag is dan natuurlijk: welke viroloog laat je aan het woord en hoeveel ruimte geef je die? Telegraaf had gisteren een Italiaanse viroloog op de voorpagina die harde kritiek had op de Nederlandse aanpak. Nieuwsuur sprak gisteravond de Amerikaanse viroloog Carl Bergstrom die ook kritisch was en de Nederlandse viroloog Marion Koopmans was ook te gast. Zij noemden een kas op40.000-80.000 doden die mogelijk kunnen vallen in Nederland. Moet je dat getal noemen, schep dat geen onrust in de samenleving? Aan de telefoon Joost Oranje,hoofdredacteur van Nieuwsuur. Was er discussie op de redactie?