Fragment

Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Marc Josten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Marc Josten

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Marc Josten en Spraakmaker Tom Kleijn

Video niet beschikbaar

Jostens Mediamoment is het interview met hoogleraar en Europakenner Mathieu Segers in de Volkskrant. Hij was daarvan onder de indruk. Wat sprak hem vooral aan? Wat is voor hem nu heel belangrijk in het leven?Josten: "Hij komt tot een hele mooie constatering"

Het Mediamoment van Fortuin gaat over de dichter Lucebert en zijn antisemitische verleden. Dit was grotendeels al bekend, maar nu zijn de brieven waarin zijn antisemitische taal staat ook openbaar. Wat stond erin? Moeten we Lucebert en zijn werk nu anders beoordelen?

Schiphol had te weinig oog voor de werknemers die de bagage en vracht sjouwen op de luchthaven. Dit erkent Schiphol nu ook zelf. De afgelopen tijd heeft Schiphol al meerdere keren excuses aangeboden Is dit een logische strategie van Schiphol om zich op deze manier op te stellen? Is het geloofwaardig dat de arbeidsomstandigheden op Schiphol ook echt gaan veranderen?Josten: "De journalistieke druk speelt een enorme rol"

Dan naar Amerika. In de woning van Donald Trump zouden documenten zijn aangetroffen over de nucleaire macht van ander land. We spreken wel vaker in ons Mediaforum hoe we Amerikaanse nieuws in Nederland op de voet volgen. Is dit nieuws van vanochtend inderdaad relevant of is dit het zoveelste brokje nieuws in dit dossier? Zijn we te veel gefocust op Amerika in het algemeen?Kleijn: "Er is te veel aandacht voor maar het is ook potentieel groot nieuws"

We eindigen met het Taalteam door Kiki Schippers