Fragment

Het Politiekforum met Kees Boonman en Stephane Alonso

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Politiekforum met Kees Boonman en Stephane Alonso

Aan tafel zitten Kees Boonman en Stephane Alonso en Spraakmaker Jelmer Mommers.
Het mediamoment van Boonman gaat over een fragment uit het programma de Hofkar van Rutger Castricum. De politiekverslaggever heeft daar zo zijn bedenkingen bij. ‘’Het is heel erg lastig om te zoeken naar een goed tv-format in verkiezingstijd’’, aldus Boonman.

Alonso’s mediamoment gaat over de sterke houding van Sigrid Kaag in de afgelopen debatten. Kaag komt bij Alonso naar voren als dé verrassing van de campagne. ‘’Er was een moment waarop ze een spontane lach liet horen, dat lachje stond symbool voor de ontspannen manier waarop ze in de campagne zit’’, volgens Alonso. Wie zijn er volgens hem nog meer verrassingen of juist teleurstellingen binnen deze campagne?

Verder komen de uitzendingen van Nieuwsuur uitgebreid aan bod. Wat vallen Boonman en Alonso op aan de uitzendingen? De meeste lijsstrekkers hebben het daar moeilijk, waardoor komt dat? Ook worden de verschillende lijstrekkers besproken in de debatten. En hoe bereiden zij zich voor op zo’n interview of debat? ‘’De rolmodellen kun je oefenen, maar de kiezers niet. Dat maakt het heel spannend’’, aldus Alonso.