Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Renzo Veenstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Renzo Veenstra

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Renzo Veenstra en Spraakmaker Manya Koetse.

Het mediamoment van De Winther gaat over de documentaire over Paul Witteman, ter ere van zijn 75ste verjaardag. Welk fragment viel hem op? De Winther: “Je ziet wel echt vakmanschap”.

Het mediamoment van Veenstra gaat over een programma van Omroep Brabant dat te zien was op NPO2. Vorig jaar kregen de regionale omroepen al meer zendtijd voor de journaals. Maar is het genoeg? Veenstra: “Met publiek geld worden pareltjes gemaakt, die niet opvallen omdat mensen niet tot aan zender 500 zappen”.

De afgelopen week worden we weer overspoeld met nieuws en berichten over de toeslagenaffaire. Met steeds dezelfde constatering: de afwikkeling van de toeslagenaffaire gaat nog steeds niet goed. Hoe ga je hier als media mee om? Blijf je bovenop het nieuws zitten, of moet je misschien accepteren dat het niet sneller kàn? Wiens verantwoordelijkheid is het om de juiste verwachtingen te scheppen?

En gisteren bij Nieuwsuur ging het over belangenverstrengeling van neuroloog en Alzheimerexpert Philip Scheltens. Nieuwsuur keek daarbij naar zijn optreden bij Op1 afgelopen juni toen hij een Alzheimermedicijn aanprees als dé oplossing in de strijd tegen Alzheimer, terwijl hij ook belangen had bij de farmaceut in kwestie, maar dat was bij de kijker niet bekend. Wordt er vaak genoeg gecheckt op de belangen door redacteuren? En komt dit door tijdgebrek?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.