Fragment

Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Wafa Al Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Wafa Al Ali

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Wafa Al Ali en Jeroen Dijsselbloem

Het Mediamoment van Al Ali is het politiedebat van gisteren. Het ging over structureel racisme, ook naar aanleiding van de KRO-NCRV documentaire 'De Blauwe Familie' van een half jaar geleden. Trad de minister van Justitie en Veiligheid goed op? Als zij het belang wil dienen van het corps, hoe moet zij dan optreden?

Rijpma's Mediamoment gaat over Sigrid Kaag die bij Op1 zat gisteravond en vertelde over bedreigingen aan haar adres. Is het belangrijk dat we dit blijven herhalen? Gaat het niet aan haar kleven, dat er veel minder aandacht is voor haar standpunten en meer gaat over de bedreigingen? Hoe heeft Dijsselbloem dat ervaren toen hij minister was?

Medewerkers van de NOS hebben gesproken over de ontstane onrust over grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van NOS Studio Sport. Dat meldde de Volkskrant in een stuk waarin de nadruk vooral ligt op het systeem van wegkijken en verzwijgen. Goed dat er een keer geen zoektocht lijkt te zijn naar namen? De eerste reactie van de leidinggevende is niet geloofwaardig volgens Al Ali. Waar ligt dat aan?

We eindigen met het Taalteam door Frank van Pamelen