Fragment

Stand.nl: Het verduurzamen van je huis is je eigen verantwoordelijkheid

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Het verduurzamen van je huis is je eigen verantwoordelijkheid

We moeten haast maken met de verduurzaming van onze eigen woning. Want Nederland wil afspraken over de klimaatdoelstellingen van Parijs halen. Maar uit onderzoek van de ING bank blijkt dat woningbezitter net te porren is voor deze groene aspiraties. Ondanks een overdaad aan overheidsspotjes en campagnes van energiebedrijven is slechts een klein deel van de huizenbezitters bereid om de woning duurzaam te maken.
Een nieuwe ketel, dubbelglas. Het kost allemaal veel geld. Steeds vaker klagen bewoners dat ze door de overheid op kosten worden gejaagd zonder dat er duidelijkheid is over een financiële compensatie. Aan de andere kant willen we met z’n allen ook een beter milieu en bovendien betekent een energiezuiniger huis op de langere termijn lagere kosten.
Moet de overheid de burger meer dwingen om zijn huis ‘groener’ te maken of werkt ‘pushen’ tegenstrijdig en is de verduurzaming van Nederland gewoon een kwestie van lange adem.
Wilt u uw eigen huis duurzamer maken maar weet u niet hoe of ontbreken de financiën? Of woont u in een gemeente waarin u zelfs bent gesommeerd om haast te maken met het ‘groener’ maken van uw woning?
Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!