Fragment

Het Mediaforum met Hans Laroes en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Hans Laroes en Marc Chavannes

Dan een opmerkelijk bericht in NRC Handelsblad: De krijgsmacht onderzoekt of militairen desinformatie en propaganda moeten gaan verspreiden. Daarmee zou Nederland zich beter kunnen verweren tegen vijandige nepnieuwscampagnes en ook het strijdverloop in een missiegebied als Afghanistan kunnen beïnvloeden. Moet je dit wel willen als Nederlandse overheid? Past zoiets bij de Nederlandse democratische rechtstaat?

 

Aan tafel zitten Hans Laroes, Marc Chavannes en Spraakmaker Willem Korthals Altes.

 

Laroes is projectleider van ‘Safer World for the truth’van Free Press Unlimited. Vanmiddag is er een bijeenkomst waar ze aandacht gaan vragen voor het grote aantal moorden op journalisten waarbij de dader vrijuit gaat. Hoe groot is dit probleem? Op welke manier gaan ze aandacht vragen? Als ze bepaalde zaken gaan onderzoeken, hoe gaan ze dit aanpakken? Het is uiteraard niet zonder gevaar.

 

Tot slot: ‘Ben je verkracht, bel 118.’ Media zouden onder berichten over seksueel misbruik moeten verwijzen naar een hulplijn, net zoals nu gebeurt bij artikelen over zelfmoord met het nummer 0900-0113. Dat is de oproep van Iva Bicanic, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld, en Bertho Nieboer, gynaecoloog van het Radboud UMC. Wat vinden onze mediakenners aan tafel hiervan?

Video niet beschikbaar