Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Marc Josten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Marc Josten

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Marc Josten en Spraakmaker Jacco Jansen.

Het mediamoment van Emmer gaat over het gesprek dat Jan Slagter heeft gehad met prinses Beatrix over het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds. Erg veel publiciteit is er niet voor geweest. Hoe zit dat? We spreken Jan Slagter hierover. Waren er van tevoren veel afspraken gemaakt? Kunnen we iets persoonlijks verwachten?

Het mediamoment van Josten gaat over een interview uit Buitenhof. Politiecheck Martin Sitalsing reageerde op een vraag van Twan Huys. Wat maakt zijn antwoord zo goed volgens Josten?  

Afgelopen vrijdag is neef en advocaat van Taghi opgepakt. Vijf dagbladen, waaronder NRC en Het Parool, waren ervan op de hoogte dat Youssef T. zijn neef vaak bezocht. Zij hebben hierover niet gepubliceerd omdat het OM vanwege het onderzoeksbelang geen verdere informatie wilde verstrekken over zijn rol. Dat is opvallend. Is het goed dat de journalisten niet hebben gepubliceerd? Gebeurt het vaak dat aan journalisten gevraagd wordt om de scoop nog even voor zich te houden? Jansen: “Dit moeten we niet te vaak hebben”.

Universiteiten gaan meer doen voor wetenschappers die bedreigd worden na een media-optreden. De Universiteiten gaan standaard aangifte doen bij bedreiging en intimidatie. Daarnaast komt er voor wetenschappers die te maken krijgen met bedreiging, intimidatie en haatreacties psychosociale hulp. Ligt hier ook een verantwoordelijkheid voor de media?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.