Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Haroon Ali

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Haroon Ali en Eva Rovers

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Ali is campagnevoeren via TikTok. Politici zijn er actief op, maar D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren roepen politici op om in deze campagne geen gebruik meer te maken van TikTok. Waarin zit het gevaar en delen de mediaforumleden de zorgen?
Ali: "We moeten niet naief zijn dat dit alleen op TikTok gebeurt"

Muntz' Mediamoment gaat over Microsoft. Het NRC meldt dat het bedrijf een groot datacenter bouwt in het Wieringermeer maar het ontbreekt aan veel vergunningen. Het ontbreekt vooral aan controle. Waar heeft dat toe geleid en hoe heeft dat kunnen gebeuren?

Avastars moest de nieuwe hit worden voor John de Mol maar de kranten bestempelen als een grote flop. Het programma zit moeilijk in elkaar. Ondanks veel geld is deze nieuwe talentenjacht met hologrammen nog geen succes. Zit hier wel toekomstmuziek in? Het doet Ali denken aan een doembeeld uit Black Mirror. Ali: "Het is een vrij surrealistische ervaring"

'Er zou echt meer aandacht voor moeten zijn' - dat is vaak de aanleiding voor stukken in kranten of andere media. Na zo'n oproep wordt iets bespraakbaar gemaakt in de media. Maar is het wel een goede aanleiding voor aandacht? Speel je in op het schuldgevoel van journalisten? Werkt dat?Muntz: "Het is een platte retorische truc"