Fragment

Het Mediaforum met Barbara Barend en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Barbara Barend en Marc Chavannes

Aan tafel zitten Barbara Barend, Marc Chavannes en Spraakmaker Jim Jansen

Het Mediamoment van Chavannes is een column van Merel van Vroonhoven in de Volkskrant over gebrekkig toezicht op online gokken. Was hij vooral blij over de inhoud of de opzet? Of beiden? En is het gokprobleem ondertussen bijna genormaliseerd?

Barends Mediamoment is een klein stukje in de Volkskrant over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze stond perplex dat dit nog steeds gebeurt. Waarom kreeg het maar zo'n klein plekje in de krant? 

Dan naar de oproep van D66-leider Kaag om extreemrechts en complotpopulisten - zoals zij dat noemt - niet langer stil te zwijgen. Volgens haar is het tijd voor openlijk verzet, zei ze gisteren op een partijbijeenkomst. Moet je er inderdaad ruim aandacht aan geven of het stilzwijgen? En hoe moeten we die taak als journalisten uitvoeren?

We eindigen met de start van het World Economic Forum dat vandaag begint. In Davos komen de machtigen der aarde weer bijeen. Van oudsher kwam die vooral vanuit linkse hoek, de antiglobalisten, maar dit jaar ligt het forum ook onder vuur vanuit de hoek van complotdenkers. Is de kritiek terecht? En wat zegt het wantrouwen over het beeld dat we van het forum hebben?