Fragment

Het Mediaforum met Zoë Papaikonomou en Roos Schlikker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Zoë Papaikonomou en Roos Schlikker

Morgen is de inleidende zitting over de moord op advocaat Derk Wiersum. De Amsterdamse deken riep dit weekend de twee advocaten in de zaak rondom Ridouan T. op hun strijd niet langer via de media te voeren. Is dit een terechte oproep? Het is ook niet voor het eerst dat deze discussie gevoerd wordt. En wanneer beslis je als media zelf om hier terughoudend mee om te gaan? Volgens Schlikker is alles in deze zaak nieuwswaardig, dus ze begrijpt dat er graag over geschreven wordt. 

En bij Jinek zat gisteren ook de oom van Anne Faber aan tafel - hij zetten samen met de politie, Slachtofferhulp Nederland en andere een initiatief op dat heet ‘Namens de familie’. Hoe kijken onze mediakenners naar dit initiatief? 

Aan tafel zitten Zoë Papaikonomou, Roos Schlikker en Spraakmaker Job Knoester.

Ook hebben we het over twee persoonlijke verhalen die gisteren groot in het nieuws waren. Namelijk: de coming out van Nikkie de Jager als transgender en het verhaal van Frits Wester bij Jinek. Zoë Papaikonomou zegt dat ‘de kracht van een individueel verhaal sterk is’. Maar, als je het verhaal van Wester neemt, moet je het volgens Papaikonomou breder bekijken en kijken naar de manier waarop men in de mediawereld met elkaar omgaat. Er wordt veel van journalisten verwacht, waardoor volgens haar allerlei problemen kunnen ontstaan. Volgens Schlikker moet je wat dat betreft naar nog meer beroepsgroepen kijken.

Video niet beschikbaar