Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Jaap van Zessen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Jaap van Zessen

Jan-Kees heeft het over de nieuwe talkshow Ladies Night van Merel Westrik, die volgens hem al een stille dood gestorven is. Waar heeft dit mee te maken?

Aan tafel zitten Spraakmaker Marjan Olfers, Jan-Kees Emmer en Jaap van Zessen.

Jaap van Zessen bespreekt de corona moeheid die inzet onder het volk en de manieren die de media inzet om te ontsnappen aan de grote hoeveelheid corona nieuws. Toch is het nieuws dat het meeste wordt gelezen, gerelateerd aan corona. Is er wel behoefte aan ‘niet-corona’ nieuws? 

Verder maakt het coronanieuws zien we bij het corona nieuws ook een inhoudelijke verschuiving. Nu er niet zoveel meer veranderd nu de intelligente lockdown wordt gehandhaafd tot ten minste 28 april,  zien we steeds meer de verhalen achter de nummers. Wie zijn de slachtoffers van corona en wat maakt deze verhalen zo belangrijk?

Tot slot: hoe gaan andere landen om met corona? In de Verenigde Staten lijkt Trump onverminderd populair. Toch staan niet zo veel mensen achter zijn beleid als gebruikelijk is in oorlogstijd. Hoe ziet het coronabeleid er daar uit en wat zijn de gevolgen? 

Video niet beschikbaar