Fragment

Het Mediaforum met Elger van der Wel en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Elger van der Wel en Elske Schouten

Aan tafel zitten Elger van der Wel, Elske Schouten en Spraakmaker Peter van Uhm.

In haar mediamoment wil Schouten terugkomen op de uitzending van Op1 gisteravond. Daar zaten vier aspirantomroepbazen aan tafel zaten. Eén daarvan was de vertegenwoordiger van de toekomstige Omroep Pac. Volgens Schouten zijn Nederlanders met een Aziatische achtergrond te weinig vertegenwoordigd in de media. Van der Wel: “Straks hebben we 30 omroepen omdat elke groep een omroep wil”.

Van der Wel wil in zijn mediamoment ingaan op het bericht dat het Outbreak Management Team langere schoolvakantie met de kerst adviseert. Volgens hem veroorzaakt dit veel onrust en onzekerheid. Hij zegt dat je er “niet níet over kunt berichten”, maar de manier waarop kan wellicht anders. Schouten vindt het juist wel goed om dit nieuws zo prominent te brengen: “Het is een manier om mensen serieus te nemen, door ze een beetje  mee te nemen in het denkproces en in het besluitvormingsproces”.

De ruzie binnen Forum voor Democratie ging gisteren verder. Ook Theo Hiddema en Paul Cliteur stappen op. De pushberichten vliegen je om de oren. Hoe hebben onze mediakenners dit nieuws gevolgd? Het is een partij met “maar” twee zetels. Waarom duiken media hier zo bovenop? Het is opvallend dat er veel nieuws over de partij naar buiten komt, omdat de partij normaal gesproken liever niet met de pers praat. Is daar een verklaring voor?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.