Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Haroon Ali

We hebben het over het Mediamoment van Haroon Ali: er is waterdamp ontdekt op de planeet k2- 18b. Dit soort berichten blijven interessant; waarom willen we dit lezen? Is er kans dat er leven op een andere planeet is?

 

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Haroon Ali en Spraakmaker Diederik Jekel.

 

Veel ophef gisteren over de onthullingen van Nieuwsuur en NRC over de salafistische moskeescholen waar kinderen leren dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen. Daar kwam ook gisteravond nog de reportage van Nieuwsuur bij, die laat zien dat het bij reguliere islamitische basisscholen in Nederland ook niet altijd in de haak is. Hoe kijkt Ali, als ex-moslim naar deze onthullingen? Was is het verschil tussen dit onderwijs en ander religieus onderwijs? Hoe komt het dat journalisten hier niet scherp op zijn geweest? Het lesmateriaal is immers gewoon online beschikbaar.Hoe gaat Tubantia, als regionale krant, met dit nieuws om?

 

Tot slot: een groot interview vandaag in het AD met prinses Irene. Altijd opvallend als leden van het Koninklijke Familie spreken in de media. Ze spreekt over haar overleden zus, over het klimaat en president Trump. Levert zo’n interview met iemand van het Koninklijke Familie iets op?Waarom vindt Ali het saai en wil Riemsma het op de voorpagina zetten?