Fragment

Het Mediaforum met Freek Staps en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Freek Staps en Joost Oranje

Staps heeft het over het debat tussen Kamala Harris en Mike Pence. Dit debat gaat vooraf aan de verkiezingen in de Verenigde Staten. Wie zijn de personen die achter Trump en Biden staan? Het debat was een stuk rustiger dan het debat tussen Trump en Pence zelf. Waarin verschilde de toon van die eerder tussen de presidenten had plaatsgevonden? Kamala Harris zou de eerste zwarte en eerste aziatische vice-president in de geschiedenis worden. Welke verschillende rollen zijn weggelegd voor de verschillende vice-presidenten?

Wat was het belangrijkste doel van het debat? En waarin verschilde het debat tussen Trump en Biden.

Aan tafel zitten Freek Staps, Joost Oranje en Spraakmaker Martine Gosselink.

Wat werd er verder in het debat besproken? De miraculeuze wederopstanding van Trump, die nu genezen blijkt van het virus is een van de wapens van de democratische partij. Er is veel kritiek op Trumps aanpak van de coronacrisis, maar kan dit de democraten naar zege leiden? En hoe zien de twee kampen er nu uit?
Het Mediamoment van Staps gaat over het overlijden van Julius Visjager. Hij overleed op 83-jarige leeftijd. Visjager was een relikwie in Den Haag. Wat voor een man was dit?

Het Mediamoment van Oranje gaat over Hugo de Jonge die waarschuwt voor misinformatie dat kan leiden tot een verminderd vertrouwen in de overheid. Oranje vindt dit een opmerkelijk verzoek. Volgens Oranje wordt media buitenspel gezet doordat de WOB in de ijskast is gezet tijdens de coronacrisis. Het is vaak te druk voor de overheid om de juiste documenten tijdig te verstrekken. Dit is tegen de wet in. Onvergeeflijk of begrijpelijk ten tijde van crisis?