Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Elske Schouten

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Elske Schouten en Spraakmaker Christiaan Vinkers

Het Mediamoment van Schouten gaat over een 25-jarige tekenaar uit Nigeria. Hij maakte een tekening van een zwarte foetus en die ging de hele wereld over. Is het belangrijk dat mensen zichzelf herkennen op allerlei punten, dus ook bij medische tekeningen?
Vinkers: "Het is in ieder geval goed om daarvan te horen"

Winther wil zijn Mediamoment gebruiken om de focus te leggen op de vele burgemeesters die we de afgelopen dagen in de media horen. Hij stoort zich eraan, maar waarom? Ondermijnen ze hun gezag? Is het logisch dat burgmeesters overal in de media opduiken? Schouten: "Ik vind het wel gek dat ze heel hard verkondigen dat ze het niet gaan doen"
Justitieminister Dilan Yeşilgöz lag al eerder onder vuur vanwege eerdere uitspraken. Zitten de media niet te dicht op de nieuwe ministers? Kunnen we verwachten dat ze al helemaal ingewerkt zijn op hun ministerie?
Winther: "Er zijn ook bewindspersonen die ons verbluffen met hun kennis"

Verder hebben we over nieuwe Haagse bronnen. De eerste berichten zijn al weer uitgelekt. Was dat te verwachten of zou er meer geheim blijven door het nieuwe kabinet? En wie zijn die bronnen eigenlijk? We vragen aan Wouter de Winther of hij wat licht wil schijnen over zijn bronnen
Schouten: "Je ziet wel een verschil met de formatie waar relatief weinig uitlekte"

We sluiten af met Eveline van Rijswijk met het TaalTeam