Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Thomas Muntz

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Thomas Muntz

Het verpleeghuis dat Jan Slagter twee jaar geleden eigenhandig heeft opgericht heeft een flinke tik op de vingers gekregen van de Inspectiedienst Gezondheidszorg. Eenvandaag las het kritische rapport van de Inspectiedienst en maakte er een item van. Slagter noemt het ‘stemmingmakerij’.Waarom is hij niet te spreken over de aanpak van EenVandaag? Is het rapport niet gewoon een momentopname? En hoe nu verder? Gaat Slagter werk maken van de punten uit het rapport?

 

Aan tafel zitten Jan Slagter, Thomas Muntz en Spraakmaker Kim Putters.

 

Het Mediamoment van Muntz is het aankomende vertrek van John Bercow. De Speaker of the House vertrekt uiterlijk op 31 oktober uit het Lagerhuis. Gisteren kondigde hij het vertrek aan. Ging dit op een typische Britse manier? Zou het ook in Nederland op deze manier kunnen gaan? Putters zegt hierover: “Onze Kamervoorzitter kan veel minder makkelijk bewegen zoals hij dat doet”.

 

En vandaag wordt er actie gevoerd in Den Haag tegen de bezuinigingen op de publieke omroep. Vakbonden FNV, CNV en NvJ zijn bang dat er straks niet genoeg geld is om te investeren in nieuwe programma’s. En dat zij‘haar belangrijke taak binnen de democratie’ niet meer goed kan uitvoeren. De discussie lijkt zich vooral toe te spitsen op de reclame gelden. Minister Slob wil voor 20.00 uur de omroep reclamevrij hebben. Wat vinden onze gasten daarvan? Verder is Muntz benieuwd hoe de demonstratie in beeld gebracht gaat worden, zowel door de commerciële omroepen als de publieke omroepen.