Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Hansje van de Beek

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Hansje van de Beek en Spraakmaker Arjen Vliegenthart.

Het mediamoment van Van de Beek gaat over een interview dat Nieuwsuur zondag had met Caroline van der Plas. Daarin werd de uitleg van Van de Plas best technisch. Van de Beek zag dat dat niet werkte in een dergelijk interview. Zijn sommige onderwerpen voor de krant geschikter dan voor tv?

Het mediamoment van Ornstein gaat over de foto's die zijn genomen ultra-verweg in ons universum. NASA heeft met zijn James Webb-ruimtetelescoop namelijk de scherpste infraroodfoto van het verre heelal tot nu toe gemaakt. Het opvallende was dat president Biden dit gisteren al naar zich toetrok: hij zei dat 'dit ons eraan herinnert dat Amerika tot grote dingen in staat is'. Is dit typisch Amerikaans?

Dan Mark Rutte: in eigen land is onze premier de laatste tijd misschien niet al te zichtbaar. Op het internationale toneel was ie dat wel, met gister een bezoek aan Oekraïne. Rutte benadrukte daar aan de meegereisde pers dat de oorlog duur is voor ons land. Maar dat we moeten beseffen dat het nodig is. Rutte probeert expliciet steun voor de oorlog te vragen. Steun die misschien wat afbrokkelt, omdat bijvoorbeeld alle kosten al zo stijgen in ons land. Helpt dit? Zagen we hier de internationale staatsman die Rutte misschien wel wil zijn?

Tot slot hebben we het over Srebrenica. Minister Ollongren van Defensie maakt gister, 27 jaar na de genocide namens het kabinet naar 'diepste excuses'. Was dit wat het kabinet moest doen? Van de Beek vond vooral de volgorde van de excuses opvallend…