Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Angela de Jong

Aan tafel zitten Paul Römer, Angela de Jong en Spraakmaker Arno Visser.

Het mediamoment van De Jong gaat over twee pagina’s uit de krant waarvoor ze werkt. Waarom werd ze zo blij van deze pagina’s?

In zijn mediamoment wil Römer het hebben over de motie van Mona Keijzer, die de commerciële radiozenders een noodverlenging van hun FM-frequenties geeft. Römer is ook voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) en meent dat het spelen met vuur is, als er nu toch een frequentieveiling zou komen. Hoe zit dit precies? Waarom zijn de bestaande zenders zo voor een noodverlenging, in plaats van een herverdeling?

Een ’knetterende discussie’, aldus de Telegraaf. ‘Een taaie sessie, neigend naar ruzie’. Er wordt vaak gezegd dat het géén discussie is tussen ‘economie’ en ‘gezondheid’ - maar daar lijkt het tijdens het Catshuisoverleg wel op. Minister De Jonge zou tegenover het trio Hoekstra (Financiën), Wiebes (Economische Zaken) en Koolmees (Sociale Zaken) staan. Morgen is er weer een persconferentie en traditioneel is er al een en ander gelekt. Het lekken aan beide kanten gebeurt gretig. Hoe volgen onze mediakenners de berichtgeving over die overleggen in het Catshuis? Wat is de functie van het lekken?

Verder: de stekker gaat uit Mondo, het cultuurprogramma van de VPRO. “We zijn met veel ambitie en enthousiasme aan Mondo begonnen. Helaas hebben we na overleg met de VPRO de conclusie moeten trekken dat dit programma onvoldoende aansluit bij het NPO2-publiek", aldus netmanager Gijs van Beuzekom. Er wordt al langer gediscussieerd over het aanbod van kunst en cultuur bij de publieke omroep. Het programma heeft bijna één jaar gelopen. Is dat voldoende tijd om je te bewijzen, als nieuw programma?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.